← ГДЗ 3 клас Українська мова Л.О. Варзацька, Т.О. Трохименко 2020 

Речення

zoom minus Завдання № 315 zoom plus

Умова:

1. Розгляньте картини Катерини Білокур. Який настрій вони створюють?
2. Послухайте музику П. Чайковського «Вальс квітів» із балету «Лускунчик». Чи допомагає вам мелодія зрозуміти зміст картин?
3. Складіть і запишіть короткий твір за картиною: І варіант – «Квіти за тином»; ІІ варіант – «Квіти увечері». У двох реченнях (на вибір) визначте й підкресліть основу.


Розв'язання:

І варіант
Квіти за тином
На картині Катерини Білокур – чудові квіти на фоні чистого, погідного неба. Тягнуться до сонця рожеві мальви. По березовій гілці поплелась в’юнка берізка.
Чарують око білосніжні ромашки й оранжеві лілії, рожево-червоні тюльпани і настурція з вишневими прожилками на пелюстках. Картина чарує гармонією кольорів і форм, захоплює красою і майстерністю.

ІІ варіант
Квіти увечері
На картині Катерини Білокур «Квіти увечері» зображені квіти, які ваблять своєю красою ввечері. Я думаю, майстриня дуже любить природу, безмірно закохана у квіти. А їх тут безліч. Заворожують красою ромашки, жоржини, чорнобривці, дзвоники. А за ними дихають і сміються шишки хмелю. Поміж усього кольорового цвіту зеленіють різної форми листочки. На запашну красу крадькома зазирає вечір.