← ГДЗ 4 клас Українська мова К. І. Пономарьова, Л. А. Гайова 2021 

Дізнаюся більше про дієслово

zoom minus стор.101 (8) zoom plus

Вправа 8

Прочитай текст. Як ти думаєш, чи легко дотримуватися дітям зазначених правил поведінки? Спиши текст, уставивши пропущені орфограми. Підкресли дієслова в неозначеній формі.

На уроці вчит..лька довго ро(з,с)повідала про те, як мають себе поводити хлопці й дівчата. Виявилося, що мені багато чого не можна! Наприклад, битися, мов на шаблях, на лінійках з Олегом і Костиком. Плюватися з трубочки пожованим папірцем! Не можна бігати кор..дорами і з розгону ковзатися на сл..зькій підлозі! С..діти на підвікон..і. Їсти на уроці бутербро.. . І малювати в зош..ті з мат..матики цифри у спідничках і бантиках.

Ірен Роздобудько


На уроці вчителька довго розповідала про те, як мають себе поводити хлопці й дівчата. Виявилося, що мені багато чого не можна! Наприклад, битися, мов на шаблях, на лінійках з Олегом і Костиком. Плюватися з трубочки пожованим папірцем! Не можна бігати коридорами і з розгону ковзатися на слизькій підлозі! Сидіти на підвіконні. Їсти на уроці бутерброд. І малювати в зошиті з математики цифри у спідничках і бантиках.