← ГДЗ 4 клас Українська мова Н. М. Кравцова, О. Д. Придаток, В. М. Романова 2021 Частина 1

Будова слова

zoom minus Завдання № 85 zoom plus

Вправа 85 

1. Прочитай. Що тебе найбільше вразило в цьому тексті?

Пр(е/и)багато загадок про себе пр(е/и)- ховують змії. Наприклад, у них немає вух. Однак вони пр(е/и)чудово чують. Носа у них теж немає. Проте вони пр(е/и)чітко уміють уловлювати запахи. Очі змій пр(е/и)криті цілком прозорими повіками. Вони пр(е/и)кріплені до краю очниці, як скельце до ду(ш/ж)ки окулярів! А скільки ще невідомих зміїних таємниць чекають на відкри(т/тт)я!

2. Виконай завдання на вибір.

Спиши текст, розкриваючи дужки і користуючись за потреби словником.

Склади і запиши короткий текст про улюблену тварину, уживаючи якомога більше слів із префіксом пре-.


Пребагато загадок про себе приховують змії. Наприклад, у них немає вух. Однак вони пречудово чують. Носа у них теж немає. Проте вони пречітко уміють уловлювати запахи. Очі змій прикриті цілком прозорими повіками. Вони прикріплені до краю очниці, як скельце до дужки окулярів! А скільки ще невідомих зміїних таємниць чекають на відкриття!

Мені дуже подобаються коні. Це прекрасні створіння. Вони відрізняються граційністю і преміцною статурою. Протягом століть коні були превірними спутниками людей. Коні поряд з дельфінами, слонами, мавпами, собаками та кішками, є найрозумнішими тваринами нашої планети, володіючи превисоким інтелектом, вони чудово піддаються дресируванню та навчанню.