← ГДЗ 5 клас Зарубіжна література Є. В. Волощук 2022 

У СВІТІ ДИТИНСТВА

zoom minus ст.231 (11) zoom plus

ст.231 (11)

11. Напишіть невеличкий твір на тему «З якими літературними героями я хочу товаришувати?». Поясніть, чому ви обрали саме цього персонажа.

Я хотів би дружити з Томом Сойєром. Як мені здається у мене з ним багато спільного: ми ровесники, великі мрійники, дотепники і фантазери.

Мене дуже сподобалося вміння Тома перетворити нудну справу на веселу роботу. Він виявив кмітливість та організаторські здібності, які допомогли залучити його друзів до забарвлення паркану. І ти за це ще й отримав багато корисних для себе речей.

Том – сильний, мужній, чесний, справедливий. Мене вразила його сміливість, особливо тоді, коли вони заблукали в печерах. Він повівся як справжній друг і зміг знайти вихід із скрутної ситуації. Разом з Геком Фінном він пережив чимало неймовірних, часом небезпечних пригод, але вміння перемагати страх, не впадати у відчай допомагало йому подолати всі перешкоди. Це дуже цінна та важлива риса характеру для кожної людини.

Багато витівок Тома можна виправдати цікавістю, бажанням дізнатися щось нове, потягом до пригод. Хороших вчинків у Тома багато, і вони дуже вагомі. Тому я думаю, що Том – це хороший друг.