← ГДЗ 8 клас Англійська мова О.Д. Карпюк 2021 8-й рік навчання

Lesson 2 Geographical Outlook

zoom minus p214ex4 zoom plus

p. 214, ex. 4. b) Read the text using the map of Ukraine. / Прочитайте текст, використовуючи карту України.

Завдання №  p214ex4 - Lesson 2 Geographical Outlook - Unit 4 BROADEN YOUR MIND! - ГДЗ Англійська мова 8 клас О.Д. Карпюк 2021 - 8-й рік навчання


Географія і клімат України

Україна – одна з найбільших країн Східної Європи. Вона займає площу 603700 км2. її територія простягається на 893 кілометри з півночі на південь і на 1316 кілометрів зі сходу на захід. Україна має кордони з Росією, Білоруссю, Молдовою, Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. На півдні вона омивається Чорним та Азовським морями. Більша частина України – рівнинна, і лише 5% – гориста.

Два гірських райони України – Карпати і Кримські гори; проте вони невисокі. Головні ріки – Дніпро, Дністер, Буг, Донець та ін.

Клімат помірний і м'який на заході та в центрі, теплий і сухий на сході і спекотний на півдні. Флора Україна багата на різноманітні рослинні види, яких налічується до 16000. Тваринний світ також незвичайний і специфічний.

Населення України – 47 мільйонів чоловік. Нашу країну населяє багато народів: українці, росіяни, євреї, поляки, білоруси, молдавани, болгари, угорці, чехи, греки та ін.

*Примітка. В цій вправі в тексті є неточність. Україна не має спільного кордону з Чехією.