← ГДЗ 8 клас Англійська мова О.Д. Карпюк 2021 8-й рік навчання

Lesson 2 Geographical Outlook

zoom minus p223ex2 zoom plus

p. 223, ex. 2. a) Read the e-mails about the impressions of some travellers. / Прочитайте електронні листи про враження деяких мандрівників.


1. На мене також справили враження прекрасні сади по всій Британії. Доречі, символом Британії е троянда, а англійці захоплюються садівництвом.

Найбільш дикі і найкрасивіші місцевості – на півночі Англії: Вони популярні серед любителів піших прогулянок, туристів і альпіністів.

Я ходив(ла) на північний схід від Ньюкасла і бачив(ла) знамениту Адріанову стіну. Її збудували римські солдати 2000 років тому.

Фантастично!

2. Минулої відпустки мені випала нагода побувати в Уельсі. Червоний дракон – символ Уельсу – зустрічається всюди. Курортники полюбляють прекрасні уельські пляжі, і гори Сноудонії теж популярні. Є старовинні замки, що теж приваблюють туристів. Уельський народний музичний інструмент – арфа. Валлійці люблять співати і влаштовують музичні фестивалі. Валлійці захоплюються регбі. Це їхній національний вид спорту. У Кардіффі фантастичний стадіон.

Я здивувався(лася), коли дізнався(лась), що в Уельсі дві офіційні мови – валлійська і англійська. Діти вивчають в школі валлійську. Дороговкази зазвичай теж двома мовами.